goedkoope overnachting

  • patricia

    Hallo,

    Ik weet niet of iemand mij al helpen kan

    Maar ik ben op zoek naar goedkoope overnachtingen.Door heel cambotja. Ik weet wel dat ze er moeten zijn. Maar het moet er wel een beetje netjes uit zien. Als het bed en douche maar schoon zijn.

    Al vast bedankt. patricia

  • Kees

    Laat even weten in welke plaatsen. Ik heb info over Koh Kong, Sihanoukville, Phnom Penh en Siem Reap. Dit betreft echter wel hotels met aircon. (Tussen de $10 en de $15)

    Ik ga overigens over 2 weken weer! :-)

  • patricia

    Hallo kees,

    Wij gaan denk ik de volgende plaatsen aan.

    phom penh,siem reapbokor national park,

    voor de rest is alle info welkom.

    al vast bedankt patricia

  • Kees

    Ik kan het Paris hotel in Phnom Penh aanbevelen. Ik heb $12 per nacht betaald. Schone kamers voorzien van Airconditioning en een prima badkamer. NIet te verwarren met het New Paris hotel.

    Ik heb voor een reisorganisatie het volgende stukje geschreven. Ik denk dat je aan deze praktische informatie iets kan hebben.

    Phnom Penh

    Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. Verwacht echter geen grote stad met alle nadelen van dien. U komt hier absoluut geen hoogbouw tegen. Zelfs auto's ziet u niet overal. Het vervoer binnen de stad gaat veelal per fiets of per motorbike. Zelfs nog niet alle wegen zijn verhard binnen de stad. Phnom Penh lijkt dan ook meer op een groot dorp met een gemoedelijke en zeer vriendelijke atmosfeer. Veel oude koloniale gebouwen, prachtige tempels en fietstaxi's die u voor een paar dollar comfortabel door de stad rijden. U waant zich een flink aantal jaren terug in de tijd. Er zijn heel veel bezienswaardigheden en attracties, samen met het gezellige nachtleven is Phnom Penh een zeer interessante en zeer leuke bestemming. Aangezien er vele mogelijkheden zijn om u in Phnom Penh te vermaken staan hieronder alleen de meest bekende.

    Markten

    Er zijn vele markten in Phnom Penh. De twee belangrijkste zijn echter de Russische markt en de centrale markt De centrale markt ligt in het hart van het centrum in een zeer markant donkergeel gebouw. Op deze markt wordt van alles en nog wat aan de man gebracht, van groente, vlees en fruit, tot kleding, elektronica en juwelen. Het is er een drukte van jewelste.U kunt hier uitstekend terecht voor goedkope aanbiedingen en bijvoorbeeld souvenirs. In de omgeving van deze markt zijn vele gezellige winkelstraatjes te vinden.

    Tuol Sleng (S21) Museum

    Dit is het meeste bezochte museum van Phnom Penh én van Cambodja. Het Tol Sleng genocide museum, dat officieel S21 genaamd was, laat u zien hoe verschrikkelijk het Khmer Rouge bewind is geweest. Het is gevestigd in een voormalig schoolgebouw dat tijdens het bewind van de Rode Khmer gebruikt werd als martel en ondervragingskamp. De martelingen komen voort uit de zuiveringsideologie van de leider Pol Pot die van het hele land een slavenkamp had gemaakt.Ieder klaslokaal van deze school laat u zien wat er zich in die verschrikkelijke periode heeft afgespeeld. Dit is één van de meest barbaarse regiems geweest uit de recente geschiedenis. Bij een bezoek aan Cambodja is een bezoek aan dit museum een absolute must.

    Killing Fields museum

    Dit museum is Choeung Ek genaamd en ligt op 15 km afstand van het centrum. Het staat beter bekend als het Killing Fields museum naar de gelijknamige film over deze bloedige periode in de geschiedenis van Cambodja. Na dat de gevangenen van het Tol Sleng kamp onder dwang en marteling “bekend” hadden, werden ze op deze plek geëxecuteerd. Tussen 1975 en 1978 hebben meer dan 17.000 mensen hier het leven verloren. Het monument bevat de schedels van vele duizenden mensen, gesorteerd op leeftijd. Een zeer indrukwekkend en confronterend monument waar u met eigen ogen de plek waar deze verschrikkingen hebben plaats gevonden kunt aanschouwen. Het museum ligt midden tussen de prachtige rijstvelden en alleen de rit door deze schitterende plattelandsomgeving naar deze gedenkplaats is al zeer de moeite waard.

    Koninklijk paleis en omgeving

    Het koninklijk paleis en de bijbehorende tempels zijn in één woord schitterend. Het complex bestaat uit in traditionele stijl gebouwde gebouwen en het complex is ommuurt door een twee meter hoge donkergele muur. Bijna alle gebouwen zijn vrij toegankelijk, op de privé vertrekken van de koning na, die meestal in China verblijft. Overal staan interessante en vaak ook zeer kostbare voorwerpen onder handbereik. U kunt zich hier gratis door een officiële (engels sprekende) gids laten rondleiden. De gidsen zijn alle geschiedenisstudenten die voor slechts klein en bovendien vrijwillig te geven bedrag u werkelijk alles kunnen vertellen over dit paleis. Voor minder dan 1$ laten ze u alles dat dit schitterende complex te bieden heeft zien. Dit is echt een absolute must bij een bezoek aan Phnom Penh.

    Silver pagode

    De silver pagode dankt zijn naam aan de vloertegels. Deze tempel heeft maarliefst 5329 vloertegels van puur zilver die per stuk meer dan een kilo wegen. Binnen staat een boeddhabeeld uit 1907 van puur goud dat maarliefst 90kg weegt. Bovendien is het beeld bekleed met 9584 diamanten, waarvan de grootste 25 karaat is. Het is jammer dat u maar 20kb bagage kunt meenemen.

    Nationaal Museum

    In dit in 1920 geopende museum kunt u vele kunstwerken uit de Angkor periode bekijken. Ook hier zijn weer studenten actief als gids die ditmaal echter archeologie studeren. Ook worden hier traditionele Khmer dansen opgevoerd.

    Rivieren & de boulevard.

    Midden in de stad komt de Tongle Sap rivier samen met de Mekong rivier. Bij dit punt in de stad kunt u opstappen bij één van de vele bootjes die u voor slechts een paar dollar rondvaren langs het prachtige rivierenlandschap dat Phnom Penh te bieden heeft. U kunt natuurlijk ook genieten langs de prestigieuze boulevard van de schitterende zonsondergang. Deze brede boulevard is de belangrijkste ontmoetingsplaats voor de locale bevolking en voor reizigers. Aan deze boulevard zijn vele winkeltjes, reisbureaus, internetcafés, restaurants en bars gevestigd.

    Restaurants & terrasjes

    Overal in de stad komt u goede westerse restaurants tegen. De meeste restaurants bevinden zich langs de boulevard die aan de Togle Sap en de Mekong rivier gelegen is. Veel restaurants zijn voorzien van gezellige terrasjes. Ook de bars in dit gebied beschikken over een terras. Het is er 's avonds een zeer gezellige bedoening en een ontmoetingsplaats voor veel toeristen. Er zijn vele goede restaurants maar er is één restaurant in het bijzonder die wij u kunnen aanbevelen. Dit betreft de stijlvolle Foreign Correspondents Club die is gevestigd in een prachtig koloniaal gebouw waar u een schitterend uitzicht heeft over de drukke boulevard en de rivier. Deze voormalige ontmoetingplaats voor buitenlandse correspondenten is er sinds er betere tijden zijn aangebroken niet alleen meer voor oorlogscorrespondenten maar ook voor toeristen die willen genieten van culinaire hoogstandjes.

    Nachtleven

    Phnom Penh heeft een bruisend en gezellig nachtleven. Er zijn verschillende leuke cafés in westerse stijl. Vooral in de omgeving van de centrale markt en de boulevard komt u een aantal zeer bekende etablissementen in Phnom Penh tegen. The Walkabout is een gezellige open bar waar u zowel binnen aan de bar of buiten op het terras kunt zitten. Voor een gezellig partijtje poolbiljart met jaren ‘60 muziek kunt u terecht in het Shanghai café dat een klein stukje verder in de straat zit. De gezellige bar/disco “Heart of Darkness” bevindt zich naast Shanghai en komt pas na middernacht op gang als de dansvloer vol is met toeristen en cambodjanen die er van de swingende muziek genieten. De bekendste club is echter Sharkey’s waar u tot in de vroege uurtjes terecht kunt voor snack's, darts, films of gewoon een drankje. Het gemoedelijke nachtleven in Phnom Penh dat geen sluitingstijden kent, zal u vast niet tegen vallen!

    Overige attracties

    Ook als u van net even iets meer actie houdt bent u in Phnom Penh op de juiste bestemming. Op weg naar het internationale vliegveld van Phnom Penh ligt op enkele kilometers van het vliegveld een schietbaan en met daar achter een go-cart circuit. Op de schietbaan kunt u onder goede begeleiding schieten met diverse handvuurwapens en automatische wapens. Voor enkele tientallen dollars kunt u schieten met bijvoorbeeld een AK-47 van Russische makelij of een M16 machinegeweer van Amerikaanse makelij. En dat is moeilijker dan u denkt. Zelfs het gooien van een handgranaat of het afvuren van een bazooka behoord hier tot de mogelijkheden! Direct achter het complex waar het overigens ook mogelijk is om parachutesprongen te maken ligt een leuk cartcircuit dat zeker de moeite waard is om eens een keertje overheen te scheuren.

    Speedboat

    De snelste methode om in Siem Reap te komen is met de speedboot. Deze boot vaart over het reusachtige Tongle Sap meer naar Siem Reap. Met de auto zou dit, onder andere door de slechte staat van de wegen, veel langer duren. Bovendien kunt u onderweg genieten van het prachtige waterlandschap.

    Taxi's

    U komt in het straatbeeld van Phnom Penh bijna geen gemotoriseerde taxi's tegen, deze zijn uiteraard wel op afroep beschikbaar. Daarin tegen kunt u zich comfortabel en spotgoedkoop per fietstaxi (samlor) laten vervoeren. Als u wat meer haast heeft kunt u achter op bij één van de vele motortaxi's.

    Banken

    Er zijn genoeg banken in Phnom Penh waar u travellercheques kunt wisselen of geld met uw creditcard kan op nemen. Zelfs pinnen is in Phnom Penh, en de rest van Cambodja, nog niet mogelijk. Hier wordt ook de de Thaise baht niet vaak geaccepteerd. U kunt hier wel betalen met Amerikaanse dollars of met Cambodjaanse riels. Zorg dat u voldoende biljetten van 1 dollar heeft. De prijzen zijn zo laag dat u als u hiermee betaald nog Cambodjaanse geld terug krijgt.

  • Ester

    Ga in Siem Riep naar Beng Mealea.

    Keurige kamers zonder airco: 4 dollar, met airco: 10 dollar.

    Het ligt iets buiten het dorp maar het iseen geweldig gezellig hotel met hele lieve mensen.

    In Pnom Penh vind ik de hostels aan de rivier helemaal te gek. Echt een relaxed backpackerssfeertje. De kamer zijn niet best maar de omgeving maakt erg veel goed.