strand

  • sharda

    gaarne info veblijf mooie kust plaatsen

    met sterren hotels

    b.v.d. sharda

  • Roel

    Sinahouksville heet het volgens mij (precieze spelling weet ik niet meer…),

    is wel een aardig dorpje met een stuk of 5 stranden, niet alle stranden zijn even geweldig, het meest bekende strand is volgens mij het mooist en daar heb je ook een aantal goeie hotels.

  • Roel

    of was het nou sihanouksville??? volgens mij wel…:S

  • Kees

    Volgens mij is het Sihanoukville. Maar aangezien ze daar gebruik maken van een ander schrift lijkt me alles wat er op lijkt goed…

    Er is slechts 1 badplaats in Cambodja die de moeite waard is:

    ———————————————————————–

    Sihanoukville heeft zich in de loop der jaren ontwikkelt tot de belangrijkste badplaats van Cambodja. De stad, genoemd naar koning Sihanouk, is verbonden met een uitstekende 230 km lange snelweg met de hoofdstad Phnom Penh. U doet er ongeveer 3 uur over om per auto/minibus te komen. Het klimaat in deze omgeving is er uitstekend. Een gemiddelde temperatuur overdag van 30°C en ‘s avonds en ’s nachts een temperatuur van 24 tot 27°C. Het zeewater is er maar liefst gemiddeld zo'n 34°C! De luchtvochtigheid is er gemiddeld 40 tot 65%. Een zeer aangenaam klimaat dus voor een gezellige badplaats.

    Stranden

    Sihanoukville dankt zijn populariteit vooraal aan de vier oogverblindende stranden: Sokha Beach, Ochheuteal Beach, Independence Beach, en Victory Beach. Sokha Beach is het meest populaire strand. Het is dan ook een bijzonder mooi strand met veel faciliteiten onder handbereik. Grasveldjes waar u onder de palmbomen kunt genieten van de zon. Er zijn genoeg kleine restaurantjes aanwezig voor een hapje of een koel drankje en u kunt er uitstekend snorkelen. De toekomst van dit strand zal drastisch veranderen omdat er diverse grote bouwprojecten zijn. Diverse grote hotels en zelfs een golf terrein worden er nu aangelegd. Dit zal dan ook zeker in de toekomst een drukke toeristische bestemming worden.

    Haven

    De enige diepzeehaven van Cambodja kunt u vinden in Sihanoukville. De haven is gebouwd in 1954 en in 1961 in gebruik genomen. De haven heeft een belangrijke rol gespeeld in de Vietnam oorlog met de Amerikanen. Vandaag de dag is deze haven van groot economisch belang voor Cambodja. Er zijn diverse bootverbindingen met andere plaatsen in Cambodja. Ook de boot vanuit Koh Kong komt hier dagelijks rond 11:00u aan en vertrekt weer rond 12:00u. De haven is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

    Hotels

    Op dit ogenblik is er voorop hotelcapaciteit in Sihanoukville. Deze stad is vooral populair bij de rugzaktoeristen maar er is ook volop accommodatie te vinden in andere prijsklassen. Er zijn diverse grote bouwprojecten gestart en in de toekomst zullen er nog meer luxe hotels verschijnen. Ook zijn er diverse hotels met een casino aanwezig. U kunt kiezen uit diverse hotels in het centrum van de stad of uit hotels die langs één van de vier grote standen staan.

    Excursies

    Buiten de prachtige stranden heeft Sihanoukville nog veel meer te bieden. Het is een uitstekende plek voor leuke excursies. U kunt boottochten maken naar de naburige eilanden of gewoon om te lekker te vissen. U kunt er ook uitstekend duiken in de omgeving, er zijn diverse westerse duikscholen aanwezig. Er liggen twee schitterende natuurparken in de directe omgeving. Ook is een bezoek aan één van de twee watervallen in de buurt zeer aan te bevelen. Deze liggen in een prachtige omgeving.Er zijn veel kleine (westerse)reisbureaus aanwezig waar u tal van excursies kunt boeken.

    Natuur

    Het Ream National Park is zonder meer een bezoek waard. Dit 21.000 hectare grote natuurpark ligt op 18 km afstand van de stad aan de prachtige kust.Ook de twee eilanden die voor de kust liggen behoren tot het natuurpark. Er is een groot bos, en tropische jungle. Er zitten zelfs dolfijnen in dit waterrijke gebied! Er worden diverse boottochten georganiseerd die u rondleiden door deze prachtige omgeving. U bezoekt dan ook het Thmor Tom vissersdorpje dat in dit natuurpark is gelegen.

    Restaurants & nachtleven

    Doordat de populariteit van Sihanoukville flink is toegenomen de afgelopen jaren zijn er vele westerse restaurants verschenen waar u voor weinig geld zeer smakelijk kunt eten.De restaurants kunt u vinden in het centrum van de stad of langs één van de vier grote stranden. Het spreekt voor zich dat visgerechten het meest populair zijn in deze kustplaats. Ook het nachtleven begint vorm te krijgen. Er zijn diverse bars en er is zelfs een discotheek genaamd Angkor Disco. De cafés zijn meestal in de openlucht en vaak voorzien van een poolbiljart. Met de sluitingstijden wordt het niet zo nauw genomen en meestal gaat het door tot in de vroege uurtjes. Deze stad heeft een zeer vrolijke en vriendelijke atmosfeer.

    Tempels

    In de omgeving van Sihanoukville zijn vele tempels die meer dan de moeite waard zijn voor een bezoekje. Vanaf de tempel op de 132 meter hoge berg heeft u een geweldig uitzicht over het tropische gebied. Er zijn hier 54 monniken en er is een school. Ook binnen in de tempel zal u zich verbazen. Prachtig beschilderde panelen die het leven van Boeddha weergeven.

    Banken

    Er zijn een aantal banken in Sihanoukville waar u travellercheques kunt wisselen of geld met uw creditcard kan op nemen. Pinnen is in Cambodja nog niet mogelijk. In Sihanoukville wordt de Thaise baht niet vaak geaccepteerd. U kunt hier wel betalen met Amerikaanse dollars of met Cambodjaanse riels.

  • Henkie

    Geen @!#$ te beleven des avonds. Tenzij je van karaoke houd.

  • Henkie

    En dan nog.

  • ?

    dan moet je ook niet in je hotel blijven zitten