vrijwilligerswerk

  • Terheijden

    Hallo,

    Heeft iemand misschien informatie betreft vrijwilligerwerk met dieren in cambodja?

    Groethe Hanneke

  • Henkie

    Ze zijn nu nog met de mensen bezig hoor. Voor de dieren moet je nog even wachten denk ik. Mensen eerst of niet ? (niet beginnen te schieten he, want ik ben geen homo en heb geen kaal hoofd) Misschien dat er langs de kust iets is met dolfijnen, maar dan zal je het ver gehad hebben.

    Nog een persoonlijke noot. Heel dat goede doel werk heeft het bij mij gehad sinds ik in Cambodja ben geweest. NOOIT geen neurocentje meer voor die onzin. Zo zit er bij mijn vriendin ,die in Sisophon woont, een weeshuis aan de overkant in de straat. Deze word geleid door een fransman. In de hele straat hebben de mensen nog geen fatsoenlijk shirt aan behalve die kinderen van dat weeshuis (en mijn vriendin natuurlijk) En niet alleen dat, maar hebben de wat oudere weesjes zelfs nog spiksplinternieuwe moterbikes, terwijl de andere kinderen uit de straat allemaal een dik eentonig voedsel buikje hebben. Ik hoef toch zeker geen motorbikes gaan sponseren.

    Zo zie je maar. Je weet nooit waar het terecht komt. Als ik dan ook nog eens zie hoeveel hulp organisaties er al jaren lang actief zijn en voor dat geld maar een minimale stap vooruit zijn gekomen. Je had een heel land kunnen opbouwen met dat geld. Maar ik denk dat er teveel gaat naar die gave auto,s waar ze in rijden. Kosten toch wel een 40.000 euro denk ik. En dan nog de ***** hotels waar die eikels in slapen. En God weet wat ze dan ook nog eens verdienen, want die mijnen jongens, unicefers, etc, etc, zijn echt geen vrijwilligers werkers.

    Maar het is misschien gewoon allemaal op gegaan aan corruptie. Zo gewoon geworden dat het ze niet eens meer intresseert. Mak volkje hoor die Khmer. De hele dag maar wachten tot er iets in hun schoot geworpen word. De enige die ik overal zie werken zijn de vietnamesen. En dan over een paar jaar klagen als de geldkraan terecht en eindelijk dichtgedraait word dat ze nog steeds niets hebben. Misschien weer de haat aanwakkeren tegen de vietnamesen, want die komen wel langsaam vooruit, en hebben later wel iets.

    Soms kunnen kinderen (Cambodja) niet voor zichzelf zorgen, en is het gewoon beter dat ze bij volwassenen in gaan wonen (Thailand/Cambodja). In ieder geval beter voor het gewone volk.

  • ronny

    Ik heb me bijvoorbeeld groen en geel geergerd aan die kleding die vanuit de kledingbakken (overal ter wereld) bij ‘'rijke’' marktkooplui komt om vandaaruit door dezelfde marktkooplui doorverkocht te worden. Zo zaten we op een terras in Phnom Penh en had een serveerster dezelfde rok aan als mijn moeder. Deze was bij C&A gekocht en was exact hetzelfde (lengte, merk, kleur, etc) . Dus mijn moeder vraagt goh hoe kom jij aan die rok? Die heb ik gekocht voor $4 op de markt!! Dan valt je toch niets meer in.

    Jaren geleden heb ik dezelfde taferelen gezien in Aranyaphratet in Thailand aan de grens met Cambodja. Daar zijn de marktkooplui gespecialiseerd in de diverse kledingsoorten. Zoals op Waterlooplein in A'dam hebben ze daar containers bonte kleding, ondergoed, spijkerkleding, militaire kleding en stoffen gebruiksgoederen als tafellakens, etc. Op de parkeerplaats staan dure bollides van Thai die daar hun spullen kopen om weer door te verkopen in Pattaya, Bangkok, etc. Wij maar braaf de Zak van Max of hoe ze maar ook mogen heten vullen en die instanties die zakken naar de rijke marktlui brengen zodat die de toch al arme bevolking hun zuurverdiende centjes kan afpikken. Nee voor eenieder die naar ons luistert gooi niets meer in die zakken, maar als je de gelegenheid hebt breng het zelf of geef het aan iemand mee die naar een arm gebied reist.

    ronny

  • Kees

    Ik ben net terug uit Cambodja en ik kan onderschrijven dat de hulpverlening aan dieren daar, om begrijpelijke redenen, geen prioriteit heeft. De voorrang wordt inderdaad aan mensen gegeven, en dat is hard nodig ook.

  • Heiky

    Hoi,Henkie.

    Zo is het overal.

    Ben het volkomen met je eens.

    Er zijn ook goeie doelen maar die moet je met een kaarsje zoeken.

    mooi verhaal trouwens.

    vrg…

    HeikyHenkie schreef:

    >

    > Ze zijn nu nog met de mensen bezig hoor. Voor de dieren moet

    > je nog even wachten denk ik. Mensen eerst of niet ? (niet

    > beginnen te schieten he, want ik ben geen homo en heb geen

    > kaal hoofd) Misschien dat er langs de kust iets is met

    > dolfijnen, maar dan zal je het ver gehad hebben.

    >

    > Nog een persoonlijke noot. Heel dat goede doel werk heeft het

    > bij mij gehad sinds ik in Cambodja ben geweest. NOOIT geen

    > neurocentje meer voor die onzin. Zo zit er bij mijn vriendin

    > ,die in Sisophon woont, een weeshuis aan de overkant in de

    > straat. Deze word geleid door een fransman. In de hele straat

    > hebben de mensen nog geen fatsoenlijk shirt aan behalve die

    > kinderen van dat weeshuis (en mijn vriendin natuurlijk) En

    > niet alleen dat, maar hebben de wat oudere weesjes zelfs nog

    > spiksplinternieuwe moterbikes, terwijl de andere kinderen uit

    > de straat allemaal een dik eentonig voedsel buikje hebben. Ik

    > hoef toch zeker geen motorbikes gaan sponseren.

    > Zo zie je maar. Je weet nooit waar het terecht komt. Als ik

    > dan ook nog eens zie hoeveel hulp organisaties er al jaren

    > lang actief zijn en voor dat geld maar een minimale stap

    > vooruit zijn gekomen. Je had een heel land kunnen opbouwen

    > met dat geld. Maar ik denk dat er teveel gaat naar die gave

    > auto,s waar ze in rijden. Kosten toch wel een 40.000 euro

    > denk ik. En dan nog de ***** hotels waar die eikels in

    > slapen. En God weet wat ze dan ook nog eens verdienen, want

    > die mijnen jongens, unicefers, etc, etc, zijn echt geen

    > vrijwilligers werkers.

    > Maar het is misschien gewoon allemaal op gegaan aan

    > corruptie. Zo gewoon geworden dat het ze niet eens meer

    > intresseert. Mak volkje hoor die Khmer. De hele dag maar

    > wachten tot er iets in hun schoot geworpen word. De enige die

    > ik overal zie werken zijn de vietnamesen. En dan over een

    > paar jaar klagen als de geldkraan terecht en eindelijk

    > dichtgedraait word dat ze nog steeds niets hebben. Misschien

    > weer de haat aanwakkeren tegen de vietnamesen, want die komen

    > wel langsaam vooruit, en hebben later wel iets.

    >

    > Soms kunnen kinderen (Cambodja) niet voor zichzelf zorgen, en

    > is het gewoon beter dat ze bij volwassenen in gaan wonen

    > (Thailand/Cambodja). In ieder geval beter voor het gewone volk.

  • TOEVOEGING

    Ik heb lang lopen twijfelen of ik dit zou moeten plaatsen of niet, maar het feit dat ik er lang mee bezig ben geweest getuigd van een goede beslissing om te plaatsen.

    Zag bij de eo een maandje of wat geleden ook een reportage over een weeshuis in Argentinie (gewoon een eerste wereld land). De vrouw die dat leide deed er ook nog een soort gaarkeuken voor de hele buurt bij. Zij haalde meer dan 600.000 euro bij elkaar. Voor een normaal weeshuisje met een kind of 30, misschien 10 gaarkeukenbezoekers op een dag. En zij; een normale gewone vrouw, moet er maar even over beslissen wat er met 1.5 miljoen gulden moet gebeuren. 20.000 euro pp.

    Mensen; breng het zelf of geef het met iemand mee die toch die richting op gaat. En geef het aan iemand die het verdiend; die er zelf voor werkt. Zo heb je studenten op de boulevard die werken in een bar en 45 $ p/m verdienen. De school is 55 $ p/m (250 $ pj) dus doen ze nog hun best om tip te krijgen. Dus ze werken en alles wat ze extra verdienen gaat naar studie. Voedsel schooien ze bij hun ouders. (zie ouders/kind relatie niet net als hier) Geef ze wat; niet genoeg om te stoppen met werken, maar genoeg voor deze maand. Extratje voor jou; een intelligent volk zorgt voor een beter bestaan voor de massa. Oftewel;anti pol pot.

  • TOEVOEGING

    Werken in de bar is niet voor sex he