bangkok-sihanoukville

  • aad

    graag zou ik willen weten of,als je van bangkok,via koh kong naar sihanoukville reist, je van te voren een visum nodig hebt. hoe kun je het beste deze trip organiseren?

  • Kees

    Nee, je hebt van te voren geen visum nodig. Als je bij de grens met Koh Kong komt met een pasfoto en 1100B krijg je direct een visum voor 30 dagen.

    De grens ging om 17:00 dicht. Ik heb echter vernomen dat tegenwoordig (vanaf 11/11) de grens pas om 20:00 dicht gaat. (Beter voor het Casino dat op 200m afstand van de grenspost ligt.)

    Vanuit Bangkok kan je het beste de bus naar Trat pakken. (Vertrekt van Ekamei busstation) Je doet er ongeveer 5 a 6 uur over. In Trat gaan er minibusjes naar de grens. (+/- 1 uur en 100B) Je kan uiteraard ook een taxi pakken vanaf Pattaya of Bangkok. Maar dat is flink duurder.

    De boot naar Sihanoukville vertrekt iedere dag om 08:00 naar Sihanoukville. De kosten zijn 60B. Iedere winkel in Koh Kong kan de tickets voor je regelen.

    Je zal dus moeten overnachten in Koh Kong. En dat is zeker geen ramp. Vergeet vooral niet te gaan eten bij Otto's. Dit is een op leeftijd zijnde duitser die er een geweldig guesthous en restaurant heeft. Heel erg gastvrij en erg gezellig.

    Veel plezier!

  • Kees

    sorry: De boot naar Sihanoukville kost 600B ipv 60B

  • aad

    bedankt voor de informatie kees!! ik heb inmiddels gehoord dat het ook mogenlijk is om vanaf koh kong over land naar sihanoukville te reizen over een goede weg.

  • Henkie

    Aangezien KK toch regelmatig terug komt; bij deze:

    www.pattayacity.com/kohkong/

    Otto's vond ik wat minder. Dit omdat die gozer zo stoned als ik weet niet wat rond liep en de wiet geur je al bij de trap tegemoet kwam. Voor je boot ticket moet je wel bij hem zijn, want hij is daarmee een paar $ goedkoper dan de rest.

  • hoi

    zou de boot maar pakken als ik jou was