Al vanaf 2007 is deze pedofiel in beeld. Reportage van Peter R de Vries van vorig jaar:

http://www.youtube.com/watch?v=HhbVvxqDbuw

hij had een opvanghuis in Seam Reap.

Pedo weer opgepakt in Cambodja

Siem Reap - De veroordeelde pedofiel Bas R. (40) is woensdag voor de tweede keer gearresteerd in Cambodja op verdenking van kindermisbruik. R. werd opgepakt in Siem Reap en wordt ervan beschuldigd drie jongetjes van 6,8 en 11 jaar seksueel te hebben misbruikt. Dat meldde hulporganisatie Terre des Hommes donderdag.

In 2011 werd hij in dezelfde stad gearresteerd op verdenking van misbruik van vijf jonge kinderen. In 2012 werd hij daarvoor vrijgesproken omdat een getuigenis van een 7-jarig meisje niet overeen kwam met een verklaring die zij eerder aflegde.

Terre des Hommes zegt dat het geen toeval is dat de meeste aanklachten tegen R. in 2011 door de vermeende slachtoffertjes werden ingetrokken. ‘'In dit soort zaken zie je steeds weer dat kinderen en hun ouders onder druk worden gezet of omgekocht om hun verklaring in te trekken.’'

Voormalig zeilinstructeur R. zou de kinderen hebben misbruikt in een door hem opgericht opvanghuis in Siem Reap.

De Nederlander werd eerder in Nederland voor kindermisbruik veroordeeld. Dat gebeurde in 2004. Bas R. kreeg toen een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor het misbruiken van een 12-jarige jongen.